Idag ska vi prata om politik

Idag ska vi prata om politik och varför jag tycker att vårat samhälle sviker oss äldre lite. Jag är inte den som är den, det är svårt att få ett samhälle att fungera fläckfritt. Faktum är att det nästan är möjligt. Först och främst, vilken politisk ideologi är bäst?

Alla politiska åsikter  kan i teorin vara bra för vissa mindre eller större grupper. Det beror mycket på målgruppen. Beror på hur logiken och medborgarna i det politiska samhället. Om en ideal regering eller politisk uppfattning är bra för vissa människor, och helt logiskt, kan det fortfarande misslyckas på grund med medborgarna som bor i den. Interna åsikter som inte är enade kan splittra vilket samhälle som helst.

Jag skulle säga att ur endast en humanitär synvinkel, skulle kommunismen egentligen vara perfekt. Alla är lika och det finns inga orättvisor Ändå är detta omöjligt på grund av mänsklig girighet och andra faktorer. Ur ett ledarsperspektiv, skulle jag säga att ett demokratisk samhälle är det bästa.

Som du ser så finns det ingen perfekt politik som passar alla som handen i handsken utan det behöver oftast anpassas efter målgrupp.

Socialism

Flera andra påstår att social liberism är det bästa:

Social liberalism is a political ideology that seeks to find a balance between individual liberty and social justice. Like classical liberalism, social liberalism endorses a market economy and the expansion of civil and political rights and liberties, but differs in that it believes the legitimate role of the government includes addressing economic and social issues such as poverty, health care, and education. Under social liberalism, the good of the community is viewed as harmonious with the freedom of the individual.Social liberal policies have been widely adopted in much of the capitalist world, particularly following World War II. Social liberal ideas and parties tend to be considered centrist or centre-left.

Detta är ett uttdrag ifrån Wikipedia.  Till viss del kan jag hålla med om att social liberism är väldigt bra men även solen har sina fläckar. Istället för att försöka hitta en politisk idelogi som är perfekt så tror jag att det är mycket viktigare att kolla på samhället. Baserat på åsikterna i det samhället kommer man kunna hitta en lösning som passar folket.

Problemet i Sverige

Sverige är på många sätt ett väldigt bra land där de flesta får väldigt bra förutsättningar för att lyckas. Men i Sverige det har historiskt sätt alltid varit lite synd om våra äldre. De har inte riktigt blivit prioriterade. Detta är något som jag alltid har vetat om och nu på senare tid även själv fått äran att börja uppleva.

Ju mer jag grubblar på det här ju mer tunnhårig blir jag, det i kombination med åldrern har gjort att hårlinjen inte är vad den en gång var. Jag har gjort lite sökningar och hittat en del olika produkter som kanske kan hjälpa mig med detta.

Vidare är det så att jag faktiskt har det helt OK personligen, men det är för att jag har sparat pengar och har en familj som hjälper mig väldigt mycket. Långt ifrån är i den situationen jag är i och jag ser dagligen hur det inte sköts på ett bra sätt. Det är lätt att gnälla men svårt att göra något åt situationen. Jag är som sagt inte den som är den, inget samhälle är perfekt och jag klandrar ingen.

Comments are closed.